Terapija udarnim valom i utjecaj na elasticitet kože

Tvrtka Storz Medical je svoju inovativnu tehnologiju udarnim valom primijenila i u estetske svrhe. Neinvazivna terapija poboljšanja elasticiteta dubljih slojeva kože, revolucionarni je pothvat u nekirurškim tretmanima kože, bezbolan i sa zamjetnim rezultatima: koža površinski postaje glatka, a poboljšanjem elasticiteta vezivnog tkiva smanjuje se učinak “narančine kore“.

celulitZa razliku od žena, vezivno tkivo je kod muškaraca smješteno paralelno s površinom kože, što manjim povećanjem broja masnih stanica kod njih ne rezultira pojavom udubina na koži. Kod žena, budući da je struktura vezivnog tkiva u okomitom položaju na površinu kože, višak masnih stanica potiskuje kožu prema gore, vezivno tkivo više nije toliko elastično i suočavamo se s poznatim problemom zvanim: CELULIT. Kumulativno povećanje masnih stanica prouzročiti će povlačenje kože prema dolje (smanjenjem elastičnosti vezivnog tkiva) i stvaranjem neravne površine kože jasno pokazati na kojem dijelu se masne stanice nalaze u povećanom broju. Celulit se formira u vanjskim slojevima kože.

Sve masne stanice nisu celulit, samo dio njih u površinskom sloju kože – koje utječu i na efekt “narančine kore“. Mršavljenjem se na taj zadnji, površinski sloj kože najslabije djeluje. Zbog toga mršavljenje ne može pospješiti eliminaciju celulita.

udarni valKako udarni val djeluje na vezivno tkivo:

mehanički utječe na vibriranje tkiva u celulitom zahvaćenim dijelovima tijela poboljšavajući pri tom izgled kože, te se postiže učinak zatezanja vezivnog tkiva, čime se pospješuje elastičnost.

Kako je počelo s terapijom udarnim valom u estetske svrhe i učinak:

poticanje povećane vaskularizacije (organski proces pri kojem se u tkivu potiče kapilarizacija), omogućavajući bolju razmjenu tvari u vezivnom tkivu, stvaranje inflamatorne reakcije na tretiranom području čime se oslobađaju upalni medijatori: čime se stvara kolagenski “omotač” u srednjim i vanjskim slojevima kože.

PRIJE

Povećan broj masnih stanica podiže kožu, čineći je neravnom, čime se komprimira cirkulatorni sistem i smanjuje dotok nutrijenata i oslobađanje štetnih tvari iz stanica. Manje promjene u cirkulaciji utječu na postupno smanjenje elasticiteta vezivnog tkiva i čine da se ono postupno skuplja, povlačeći time i kožu što stvara efekt naračine kore, tj. celulit.

TIJEKOM TRETMANA

Mehanička aktivnost udarnog vala:

utječe na zatezanje vezivnog tkiva, a time i na zatezanje kože
omogućuje pojačanu mikrocirkulaciju,
pospješujući izmjenu tvari (što je i uzrok problema stvaranja celulita)
inicijalizira postupak zagrijavanja kože, čime se potiče stvaranje kolagena, što će rezultirati obnovu stanica i stvaranje zategnutije i elastičnije kože

POSLIJE

Elasticitet kože je restoriran, a površina glatka, puno zategnutija i elastičnija, sa znatnim poboljšanjem u samoj teksturi kože. Većina klijenata koji su bili na estetskim tretmanima udarnim valom uvjerili su se u postupno, ali i konstantno poboljšanje elasticiteta kože. Osim naglašenog elasticiteta, glatkoće kože, učinak zatezanja kože pomaže i u postupnom smanjenju strija.

celulit prije poslije

Related Articles