Rehabilitaciju Nova posjetili su igrači GNK Dinama

Rehabilitaciju Nova posjetili su igrači GNK Dinama,  Arijan  Ademi  i Dani  Olmo. Obišli su  zdravstvenu ustanovu s ravnateljem Lovrom Ivićem    i upoznali se s uslugama koje se nude od specijalističkih pregleda – ortopeda i fizijatra do sportske rehabilitacija, fizikalne terapije i medicinske rehabilitacije.

Posebno ih je oduševila Izokinetička dijagnostika koja se  koristi i u najpoznatijim  sportskim  i rehabilitacijskim centrima u svijetu.

Izokinetički uređaj Isomed 2000 je kompjuterski vođen stroj za ispitivanje mišićne snage i analizu odnosa ftexora i extemzora u svrhu treninga sa konstantno definiranom brzinom i neovisnim podešavanjem otpora. Prakticira se isključivo individualan rad stručnog tima liječnika ortopeda, te fizioterapeuta i kineziologa, s sportašem profesionalcem , rekreativcem ili pacijentom.

Izokinetiku primjenjujemo u sportskoj i medicinskoj rehabilitaciji i liječenju pacijenata s degenerativnim promjenama na zglobovima i artrozama, bolni sindromi kralješnice, različite ozljede zglobova – ramena (impingmentacija ramena,luksacije i subluksacije, ozljede živaca, tetiva i mišića ramenog pojasa različita postoperativna stanja, itd.), laktova (prijelomi u području lakta, upale tetiva – teniski lakat, golferski lakat),kukova (prijelomi, luksacije, urođene i stečene displazije, artroze, stanja nakon ugradnje tepa, itd), koljena (ozljede meniska, prednjih križnih ligamenata, stražnjih križnih, te kolateralnih, oštećenja hrskavice, ligamenta patele, deformacije i dislokacije patele, artroze koljena femoropatelarne artroze), gležnjeva (ozljede skočnog zgloba, frakture kostiju, oštećenja živaca i mišića u tom području, stanja nakon artrodeze i ostalo), kod ortopedskih i traumatoloških pacijenata.

Jedna od glavnih prednosti izokinetičkog vježbanja je mogućnost kontroliranja pokreta po pojedinom stupnju pokreta kako bi se maximizirala efikasnost vježbanja i zbog toga se često koristi kao završni ali sastavni dio terapije.

Izokinetički trening daje trostruko brže rezultate u usporedbi s klasičnim vježbanjem na izotoničkim spravama, što ubrzava vrijeme rehabilitacije i postupak osposobljavanja ljudi za nastavak rada i vraćanje radnim obavezama. Izokinetičko mjerenje predstavlja detaljno, sigurno, individualizirano i praćeno vježbanje i testiranje te  daje čvrstu osnovu za programiranje individualnog programa vježbanja.

Igrači su se upoznali  i  s  ostalim procedurama  i postupcima koji se koriste u Rehabilitaciji Nova kao što su  elektroterapija ,ultrazvučna terapija, magnetoterapija, kineziterapija , terapija udarnim  valom, dekompresija kralježnice …

Svi igrači su dobro došli u Rehabilitaciju   Nova  kako bi svoju sportsku karijeru doveli do vrhunca !

 

Related Articles