Krioterapija

Terapija hladnom kompresijom ima mnogo prednosti zbog kojih se koristila u svrhu rehabilitacije kod mnogih sportskih ozljeda. Ako se terapija koristi odmah nakon nastanka ozljede, vrlo brzo se javljaju pozitivni učinci kao što je smanjenje boli, smanjenje spazma mišića, smanjene oštećenja tkiva smanjujući metabolizam na ozljeđenom području te smanjenje otekline na mjestu ozljede. Sama terapija hlađenjem ozljeđenog mjesta nije u potpunosti učinkovita kao terapija hladne isprekidane kompresije koju omogućuje GIOCO Cryo-2.

GIOCO CRYO-2Samo neke od prednosti ovog aparata su mogućnost zaustavljanja početnog oticanja, nastavlja smanjivati oteklinu na način da potiče tekućine u limfni sustav, koji reagira na način da smanji pritisak na ud (ekstremitet) i na taj način potakne reapsorpciju tekućina, te pomaže u obnovi krvi bogate kisikom te na taj način se brže potiče cijeljenje ozljeda.

Kako radi?

Gioco Cryo-1 i Cryo-2 sustav sastoji se od hladno-kompresijskog omotača i pumpe.
Cryo 2 kutija mjesto je gdje se stavljaju led i voda, a sa omotačem je povezan preko gumene cijevi. Ukoliko uređaj koristite na baterije, dovoljno ga je samo uključiti i staviti omotač na ozljeđeno mjesto, gdje god da se nalazite; na terenu, kod kuće u busu… Aparat se može podesitit da radi prema periodu od 30 sekundi – 10 sekundi kompresija, 20 sekundi relaksacija ili kontinuirano u određenom vremenu koji se odredi. Rad sa Gioco Cryo-2 nudi nam vrlo učinkovit način za tretiranje velikog broja sportskih ozljeda uključujući uganuća, istegnuća i modrice te se koristi poslije operacije kako bi se ubrzao oporavak.

krioterapija skočni zglobSkočni zglob

Koristi se za kronične i akutne ozljede kao npr. uganuća, frakture, nagnječenja (kontuzije), upala Ahilove tetive, te nakon operativnih zahvata zgloba, srednjeg stopala ili ortopedske operacije u svrhu smirivanja simptoma.

krioterapija podkoljenicaPotkoljenica

Možemo ga koristiti za kronične ili akutne ozljede kao npr. uganuća, prijelomi, frakture fibule, ruptura plantarne tetive, upalni artritis, kontuzije..

krioterapija koljenoKoljeno

Za kronične ili akutne ozljede kao npr. Uganuća, frakture, kontuzije i za postoperativne simptome nakon rekonstrukcije ligamenata, meniscektomije, operacije nakon prijeloma ili drugih ortopedskih operacija.

krioterapija ručni zglobRučni zglob

Za kronične ili akutne ozljede kao što su upale tetive, sindrom karpalnog kanala, uganuća, kontuzije, te za postoperativne simptome nakon ortopedskih operacija.

krioterapija lakatLakat

Za kronične i akutne ozljede npr. Teniski ili golferski lakat, lateralni ili medijalni tendinitis, frakture podlaktice, kontuzije, te nakon operacije potpune zamjene lakta ili kod simptoma nakon ortopedske operacije.

krioterapija rameRameni zglob

Za kronične ili akutne ozljede kao npr. Tendinitis, bursitis, prijelomi, kontuzije, te za smanjivanje simptoma nakon operacija na zglobu.

Related Articles