KK “Cedevita” u gostima kod prvaka

Marko Car je utakmicu najavio na slikovit način: “Ako je Zadar mogao protiv nas, zašto ne bismo i mi protiv Olympiacosa”.

Mislim da smo se probudili iz letargije i da momčad nije ni u kakvoj krizi, poručio je košarkaškoj javnosti trener Cedevite Bože Maljković uoči utakmice 4. kola Eurolige protiv Olympiacosa (Pirej, 20 sati, Sport Klub). No, da se navijači “crvenih” ne bi previše umislili, tu je i dodatak.

Izbjeći novi visok poraz
Marko CarMislimo i na ponedjeljak kada igramo protiv Igokee. Znači, rotiranje igrača da bi se sačuvala svježina za derbi ABA lige (i izbjegavanje drugog uzastopnog domaćeg poraza) te oprez da se ne doživi još jedan visoki poraz. Jasno, ukaže li se prilika za pobjedu protiv europskog prvaka ( Spanoulis, Printezis, Antić, Hines, Law…), Cedevita će napraviti sve da ju ščepa i iskoristi. Ili kako je to bek Marko Car slikovito opisao: “Ako je Zadar mogao protiv nas, zašto ne bismo i mi protiv Olympiacosa”. Razlika između pojedinačne kvalitete igrača Olympiacosa i Cedevite je otprilike ista kao između Zadra i nas. A oni su nam u nedjelju pokazali kako se zalaganjem može nadomjestiti takva razlika.
Mogli bismo i pobijediti

Na konkretnom primjeru pokazali su kako se u gostima može pobijediti skuplja momčad, dok je Cedevita na posljednje dvije utakmice (Efes i Zadar) pokazala, Carevim riječima: Sve osim onoga koliko naša momčad može i kvalitetu koju ima. Mislim da igramo na tridesetak posto mogućnosti. Za Olympiacos mogu obećati bolji pristup i vjerujem da ćemo ostaviti puno bolji dojam. Bez obzira na sve, ne vidim zašto ne bismo, na kraju krajeva, mogli i pobijediti.

“Bez obzira na sve” odnosi se i na zdravstveno stanje. Cedevita si je “sretan put” poželjela u zagrebačkoj Rehabilitaciji Nova u kojoj ispunjava sve medicinske potrebe. Ispraćaj je bio “prigodan” jer je objavljeno kako će kapetan Marino Baždarić zbog ozljede leđa pauzirati dvadesetak dana te da bi se nasušno potreban Marko Tomas mogao vratiti na parket već sljedećeg tjedna.

Related Articles