Ivan Tomečak, GNK Dinamo Zagreb

Ivan Tomečak, igrač prvoligaškog nogometnog kluba Dinamo, dolazi u Rehabilitaciju Nova kako bi se što brže vratio punoj snazi potrebnoj za nastavak treninga i utakmica.
Sve je upućivalo na upalni proces u predjelu hvatišta mišića primicača (aduktora) desne strane, kao i mogući osteitis pubis. To stanje u nogometaša nije tako rijetko, ali se zato liječi dosta teško, a uspješnost liječenja zavisi kako od tipa primjenjene terapije ali i od upornosti samog sportaša. Nakon što je bol prošla, odradila se izokinetička dijagnostika mišića odmicača kuka, te se ustanovilo kako su primicači desnog kuka znatno slabiji u odnosu na odmicače istog kuka ali i u odnosu na rezultate dobivene na suprotnom kuku. Nakon testiranja, započeli smo sa vježbanjem na izokinetičkoj spravi Isomed 2000 kojem je cilj uspostaviti normalne odnose snage i fleksibilnosti u cijelom mišićnom spletu koji okružuje kuk i natkoljenicu, te isto tako ispraviti disbalans koji se automatski pojavio na Ivanovoj lijevoj natkoljenici. Taj se program vježbanja kreira na osnovu adekvatnog pregleda kojemu je cilj ustanoviti nedostatke na tim mišićnim skupinama, a program se periodički mijenja, te se opterećenja postupno povećavaju. Uz to, Ivan odrađuje i kardiotrening te trening propriocepcije na spravi Huber Motion Lab.
Tomečak Ivan

je karijeru započeo u dinamovoj nogometnoj školi. Godine 2007. odlazi na posudbu u drugoligaša Lokomotivu. U prvoj sezoni redoviti je prvotimac te uz 32 nastupa postiže i dva pogotka. Zimski dio polusezone 2008. godine također redovito nastupa te u 15 odigranih utakmica postiže dva pogotka. U siječnju 2009. godine potpisao je profesionalni ugovor s Dinamom u trajanju od sedam i pol godina. Tomečak se pridružio prvoj momčadi Dinama na zimskim pripremama.

Related Articles