CRESPINE GEL

Crespine gel je implantat u injekciji za liječenje osteoartritisa (OA).

CRESPINE®GEL je resorbirajući implantant intraartikularne visoke čistoće. To je injekcija izgrađena od hijaluronske kiseline ne-životinjskog porijekla. CRESPINE®GEL je sterilan, apirogen, viskoelastičan, netopljiv u vodi, biokompatibilan (neimunogeni, nezapaljiv, netoksičan) implantat gel pripravljen iz umrežene hijaluronske kiseline, koji je dobiven fermentacijom. CRESPINE®GEL primjenjuje se kod pacijenata sa bolnim i ograničenim pokretima zgloba koje je rezultat degenerativnih promjena- osteoartritis / osteoartroza zgloba koljena i osteoartritisom kuka. Svi sinovijalni zglobovi, posebno zglobovi sa opterećenjem na ležištu, sadrže visokoelastični natrijev hijaluronat koji ima osobine lubrikanta, te štiti zglobove dopuštajući im normalno i bezbolno pokretanje. Pošaljite nam upit!

Osobine i učinkovitost

Kod pacijenata s degenerativnim promjenama hrskavice zglobova (osteoartrozom) viskoelastičnost sinovijalne tekućine značajno je oslabljena, te usljed mehaničkog stresa i degeneracije hrskavice zgloba posljedice postaju sve izraženije, te kod pacijenta izaziva ograničeno i bolno pokretanje zglobova. Zahvaljujući osobinama lubrikanta i zaštiti CRESPINE®GEL smanjuje bol, poboljšava pokretljivost, a samim time i kvalitetu života.

Aplikacija

CRESPINE®GEL se ubrizgava intraartikularno kao dopuna sinovijalne tekućine, smanjuje simptome boli i poboljšava zajedničko djelovanje.
CRESPINE®GEL je proizvod u obliku jedne injekcije, 2 ml. Pacijent tako prolazi samo jedno injiciranje lijeka direktno u zglob. Tehnika ubrizgavanja je ključna za konačni rezultat. CRESPINE®GEL mogu se koristiti samo ovlašteno medicinsko osoblje u skladu s regionalnim propisima.
CRESPINE®GEL je indiciran za korekciju zglobova s degenerativnim promjenama površine hrskavice i patološki promijenjene sinovijalne tekućine. Nakon injekcije, postoji poboljšanje percepcije boli i hijaluronske kiseline sloja na površinu zglobne hrskavice.

Fizikalna terapija i rehabilitacija

Istovremeno uz terapiju CRESPINE®GEL pacijentima preporučamo kombinaciju fizikalne terapije u smislu ciljanog jačanja muskulature oko tretiranih zglobova, radi još boljeg učinka i bržeg povratka starim aktivnostima, te poboljšanja kvalitete života. U našoj poliklinici nudimo treninge s dijagnostikom mišića na izokinetičkoj spravi ISOMED2000 uz pratnju stručne osobe.

SASTAV

natrijev hijaluronat , umreženi 14,0 mg
natrijev hijaluronat 1,0 mg

Preglede i ambulantne zahvate obavlja Dr. Zaid Aboud, spec.ortopedije i traumatologije

pon., sri. od 08:00-16:00h, a uto. i čet. od 12:00-20:00h, pet 14:00 – 22:00 h

Za sve dodatne informacije i narudžbe nazovite naš info tel.:   01/644-1004

Ana Kosanović,
med. sestra

 

Related Articles