Udarnim valom protiv celulita

Bilo da je poznata filmska zvijezda, sportašica ili djevojka iz susjetstva – prije ili kasnije, skoro svaka žena otkriva neprivlačne udubine na bedrima, stražnjici ili nadlaktici.

celulitZa to postoje dva “krivca”: masno tkivo u žena lakše i brže pohranjuje masti nego što je slučaj kod muškaraca (budući da je žensko tijelo predviđeno za pohranjivanje energije tijekom trudnoće). Osim toga, vezivno tkivo u žena ima sposobnost velike rastezljivosti (također priprema za period trudnoće). Za razliku od muškaraca, vlakna kolagena su kod žena smještena okomito na položaj kože. Ukoliko se poveća broj masnih stanica, smještenih između vlakana kolagena, one potiskuju višak masnih stanica prema gore, rezultirajući tipičnim udubinama na koži koje nazivamo narančinom korom. Hormonalne promjene tijekom menopauze, smanjena tjelesna aktivnost, pušenje ili loša prehrana pospješuju slabljenje elasticiteta kože, što pojačava mogućnost stvaranja celulita.

anticelulit-udarni-val-Rehabilitacija-NovaTerapija udarnim valom

u estetske/kozmetičke svrhe razvijena je na temelju istraživanja švicarske tvrtke Storz Medical koja je nakon više od deset godina uspješne primjene udarnog vala /ortopedija & urologija/ spoznala i pozitivan utjecaj istog na zaglađenost kože tretiranih dijelova tijela. Temeljem ispitivanja djelovanja udarnog vala i promatranjem pozitivnih učinaka na elasticitet kože razvijen je novi program tvrtke Storz Medical: Acoustic Wave Therapy ® (AWT®), kojim se započelo s primjenom udarnog vala u estetske svrhe s ciljem uljepšavanja izgleda kože. Pozitivan učinak terapije udarnog vala je dugotrajna zaglađenost kože na tretiranom mjestu, što je u tretmanima protiv celulita od izuzetne važnosti. AWT® primjena udarnog vala u estetske svrhe razvila se na temelju dugogodišnjeg promatranja i proučavanja: “..pozitivna nuspojava primjene udarnog vala je dugotrajna zaglađenost kože na tretiranom mjestu. Udarni val na dijelovima tijela zahvaćenim celulitom zatežu vezivno tkivo na neinvazivan način – bez primjene igala, injektora i negativnih nuspojava” izvještava Manfred Schulz iz tvrtke Storz Medical, stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u primjeni udarnog vala.

Estetski programi u Rehabilitacija Nova: INOVACIJA U ANTICELULITNOJ TERAPIJI

celulitKombinacijom radijalnog (s učinkom zagrijavanja i pripreme tkiva za tretman) i fokusiranog udarnog vala (pospješuje dubinsku razradu celulita) postignite maksimalnu zategnutost tkiva i spriječite daljnje nastajanje “narančine kore“. Prije samog početka tretmana obavlja se analiza tjelesne mase (BMI; kg i %masti/mišića/vode u tijelu), a mjeri se i obujam stuka, bedra i bokova. Nakon najmanje 10 tretmana, uz stalnu stučnu pomoć i vodstvo, završnim mjerenjem zaokružujemo program i bilježimo Vaše rezultate.

Dosadašnji rezultati nepobitno pokazuju smanjenje naslaga celulita & obujma tretiranog područja, znatno zategnutiju kožu i povećani elasticitet. Za održavanje istih, potrebno je provoditi tretmane održavanja u slijedeća tri mjeseca, kao i držati se preporučenog programa treninga i prehrane.

Prevedeno s engleskog,

Kristina Bogdanić,
verificirani masažni
&
Thai yoga terapeut

Related Articles