PROLJETNA PONUDA 20 %

PROLJETNA PONUDA    20 %

Izokinetička dijagnostika, terapija i treninzi

Izokinetička dijagnostika, terapija i treninzi koristi se u najpoznatijim rehabilitacijskim i sportskim centrima u svijetu.

Slabost muskulature i nepravilan odnos snaga među pojedinim mišićnim skupinama dovode do prenaprezanja ligamenata, oštećenja hrskavice i kostiju što kao posljedicu ima pojačano trošenje zglobova. Javljaju se bolovi u zahvaćenom zglobu, otežana pokretljivost, a time se smanjuje kvaliteta života i radna sposobnost.

U Rehabilitacija Nova imamo izokinetički uređaj Isomed 2000. Isomed 2000 je kompjuterski vođen stroj za ispitivanje mišićne snage i analizu odnosa ftexora i extemzora u svrhu treninga sa konstantno definiranom brzinom i neovisnim podešavanjem otpora. Prakticira se isključivo individualan rad stručnog tima liječnika ortopeda, te fizioterapeuta i kineziologa, s pacijentom. Izokinetiku primjenjujemo u sportskoj i medicinskoj rehabilitaciji i liječenju pacijenata s degenerativnim promjenama na zglobovima i artrozama, bolni sindromi kralješnice, različite ozljede zglobova – ramena (impingmentacija ramena,luksacije i subluksacije, ozljede živaca, tetiva i mišića ramenog pojasa različita postoperativna stanja, itd.), laktova (prijelomi u području lakta, upale tetiva – teniski lakat, golferski lakat),kukova (prijelomi, luksacije, urođene i stečene displazije, artroze, stanja nakon ugradnje tepa, itd), koljena (ozljede meniska, prednjih križnih ligamenata, stražnjih križnih, te kolateralnih, oštećenja hrskavice, ligamenta patele, deformacije i dislokacije patele, artroze koljena femoropatelarne artroze), gležnjeva (ozljede skočnog zgloba, frakture kostiju, oštećenja živaca i mišića u tom području, stanja nakon artrodeze i ostalo), kod ortopedskih i traumatoloških pacijenata.

Jedna od glavnih prednosti izokinetičkog vježbanja je mogućnost kontroliranja pokreta po pojedinom stupnju pokreta kako bi se maximizirala efikasnost vježbanjai zbog toga se često koristi kao završni ali sastavni dio terapije.

Mnogi stručnjaci, ukoliko su u mogućnosti, preporučit će izokinetiku kao metodu oporavka nakon ozljede ili kirurškog zahvata ali i kao pripremu za operaciju. Izokinetički trening daje trostruko brže rezultate u usporedbi s klasičnim vježbanjem na izotoničkim spravama, što ubrzava vrijeme rehabilitacije i postupak osposobljavanja ljudi za nastavak rada i vraćanje radnim obavezama. Izokinetičko mjerenje predstavlja detaljno, sigurno, individualizirano i praćeno vježbanje i testiranje te  daje čvrstu osnovu za programiranje individualnog programa vježbanja.

 

10 TRENINGA NA ISOMEDU 2000

2.000,00 kn

( redovna cijena 2.500,00 kn )

Related Articles