Terapija udarnim valom

TERAPIJA UDARNIM VALOM (FOKUSIRAJUĆA I RADIJALNA GLAVA)

 

Udarni val je akustičan val koji na bolna mjesta prenosi veliku količinu energije koja potiče regeneraciju i procese cijeljenja kostiju, tetiva i ostalih mekih tkiva u organizmu.

Indikacije za terapiju udarnim valom su „teniski“ i „golferski“  lakat (lateralni i medijalni epikondilitis), „skakačko koljeno“ (patelarni tendinitis), „petni trn“ (plantarni fascitis), „trkačka“ potkoljenica (medijalni tibijalni stres sindrom), sindrom rotatorne manšete, kalcifikati u ramenu, upala Ahilove tetive, bolna prepona, „upala pokosnice“ (periostitits), nesrasli lomovi kostiju, hondromalacija patele, „trigger točke“ („čvorići“ u mišićima koji uzrokuju njihovu nedostatnu opskrbu krvlju i kisikom te nakupljanje štetnih tvari).

Apsolutne kontraindikacije su trudnoća, maligna oboljenja te bolesti ili upotreba lijekova koji uzrokuju promjene u zgrušavanju krvi.

Iako bolna, terapija udarnim valom neinvazivan je tretman velikog postotka uspješnosti nakon kojega nema nuspojava. U Rehabilitaciji Nova terapija udarnim valom izvodi se u dvije faze: fokusirajućom i radijalnom glavom. Fokusirajuća glava rijetkost je kada se govori o udarnom valu, no pokazuje bolje rezultate zbog svojeg dubljeg i preciznijeg prodiranja u tkivo. U ovoj kombinaciji potrebna su svega tri do pet tretmana.

Related Articles