Fizikalna terapija prije operacije kuka

Fizikalna terapija nije samo za postoperacijske slučajeve!!! Kuk je osjetljiv na razne bolesti. Artritis i frakture su najčešći problemi u zglobu kuka, pogotovo kod starijih osoba.

bol u kukovimaKada ovi problemi postanu dio vaše svakodnevnice i postanete podvrgnuti kroničnoj boli, onda je zamjena kuka pametna odluka.

Ovo je vrijeme kada fizikalna terapija ulazi u igru!

Pacijenti ne bi trebali čekati nakon operacije za početak pomoći vlastitom tijelu.  Fizioterapeut može Vam pomoći ojačati mišiće kuka, kao i održavati raspon pokreta i ograničiti bol prije operacije.

Vježbanje

vježbe za kukovedodijeljenih vježbi prije zamjene kuka, učinit će pacijentu lakši život nakon operacije. Također, jačanje mišića i povećanje raspona kretanja pomoći će smanjiti bol nakon operacije. Jači i fleksibilniji mišići znatno potpomažu bržem oporavku. To naravno donosi malo dodatnog napora prije operacije, ali Vam olakšava oporavak nakon operacije.

U poliklinici “Rehabilitacija Nova”, preglede i ambulantne zahvate obavljam pon., sri. i pet. od 08:00-16:00h, a uto. i čet. od 12:00-20:00h

 

 

 

 

 

 Ana Ružić,
mag. kineziologije u kineziterapiji i
licencirani terapeut na Isomedu2000

Related Articles