22 siječnja, 2013

Tko ima bolove u ledjima?

Svatko može imati bolove u leđima, ali neke stvari koje povećavaju rizik su:
Godine starosti

Što ste stariji , postoji veća mogućnost za pojavom boli u leđima. Prvi problemi s leđima često se javljaju između 30 i 40 godine života.

Slaba tjelesna kondicija

Bol u leđima je češća kod ljudi koji nisu aktivni. Sjedeći posao ili posao sa velikim fizičkim opterećenjem, najčešći su uzrok pojave boli u leđima i ukočenosti.

Prekomjerna tjelesna težina

Prevelika težina tijela može opteretiti kralješnicu i uzrokovati bol. Zbog viška kilograma neće patiti samo vaša leđa već i ostali zglobovi.

Nasljeđe ili genetički kod

Neki uzroci bolova u leđima, kao što je ankilozantni spondilitis, jedan od oblika artritisa koji utječe na funkcionalnost kralježnice, može imati genetsku komponentu.

Ostale bolesti

Neke vrste artritisa i raka mogu uzrokovati bol u leđima.

Vaš posao

Ako imate posao u kojem konstantno dižete, gurate ili vučete teške terete i pritom to radite na način da pogrešno uvijate Vašu kralježnicu, najčešće će biti glavni zyrok boli. Ako radite za stolom u uredu cijeli dan, a ne sjedite uspravno i pravilno, brzo će Vam se pojaviti bol.

Pušenje

Ukoliko pušite, Vaše tijelo neće biti u mogućnosti da otpremi dovoljno hranjivih tvari u diskove između kralješaka kako bi oni bili zdravi i funkcionirali kao potpuni amortizatori opterećenja. Pušačev kašalj također može uzrokovati bol u leđima.

 

 

Pošaljite nam upit!

3 Comments on “Tko ima bolove u ledjima?

[…] -bola u unutrašnjem dijelu nadlaktice, podlaktice i šake (bol može biti oštra, s pečenjem i probadanjem), […]

[…] ciljanih vježbi za zdjelične mišiće i donje mišiće trbušnog zida, pomoći ćemo u prevenciji bolova. 2. Učiti ispravan stav : Ovo je važan zadatak koji se uglavnom najviše odnosi na gornji dio […]

INTERX terapija » Rehabilitacija Nova
7 listopada, 2013 at 17:20

[…] u dermatomu, području koje je bolno i gdje nam naš bolesnik i govori da osjeća najveće bolove. Kako se stanje mijenja, smanjuju bolovi, mijenja se i stimulacija što onemogućava tijelu da se […]

Odgovori