Program mršavljenja u Rehabilitaciji Nova

Pretilost (ili još debljina i gojaznost) (latinski: obesites), kronična je bolest koja nastaje prekomjernim nakupljanjem masti u organizmu i povećanjem tjelesne težine. Svako povećanje 10% više od idealne težine smatra se gojaznošću.

Epidemija ove bolesti u porastu je, te se ubraja u vodeće bolesti suvremene civilizacije. Ova bolest djeluje na mnoge organe i organske sustave, a povećava rizik oboljenja kardiovaskularnog sustava. Smanjuje i kvalitetu života a česta je u svakoj dobi. U pubertetu je podjednaka među spolovima, a poslije njega češća u žena nego u muškaraca.

Utjecaj pretilosti na zdravlje

Pretilost je najčešće posljedica prekomjernog unosa hrane odnosno energije te nedovoljne fizičke aktivnosti. Povezana je sa različitim bolestima, osobito kardiovaskularne bolesti, dijabetes tip 2, opstruktivna aponeja, određene vrste karcinoma, osteoartritis i astma. Kao rezultat svega ovoga, smatra se da pretilost skračuje životni vijek. Pretilost je moguće spriječiti pravilnom i uravnoteženom prehranom te redovitom fizičkom aktivnošću.

Što je program mršavljenja?

Program mršavljenja je specifičan, složen i originalan program zdravog mršavljenja. Stručan tim Vas šest tjedana vodi kroz program koji uključuje vježbanje na: Huber Motion Lab, kardio spravama, tretmane limfne drenaže i anticelulitne masaže, te svakodnevnu  potporu svakom polazniku od strane stručnog tima u Poliklinici Rehabilitacija NOVA.

Što sve sadrži program mršavljenja:

– analiza tjelesne mase i sastava tijela ( na početku i na kraju)
– određivanje  plana i programa mršavljenja,
– minimalno 3 x tjedno trening na Huberu, kardio i izotoničkim spravama,
– 1 x tjedno tretman anticelulitne masaže, min 2 x tjedno tretman strojne limfne drenaže,
– nutricionističko savjetovanje

Osobni treninzi

Za Vas  stručno osmišljen plan i program vježbanja koji obuhvaća:
-Vježbanje na Huber spravi,
Vježbanje na strunjači
-Kontrolirano treniranje na kardio spravama (trake za trčanje, steper, bicikl),
-Vježbe snage s rekvizitima i na izotoničkim spravama,
-Anticelulitna masaža
-Limfna drenaža

Gubitak kilograma i centimetara pratimo na razini tjedna

Program mršavljenja orijentiran je isključivo na ljude s prekomjernom tjelesnom težinom ili debljinom. Prilikom mršavljenja važno je imati potporu iskusne i stručne osobe, kako bi se postigli dobri rezultati, a to je umjeren i polagan gubitak masnog tkiva, mišićno tkivo želimo sačuvati i ojačati, dok se na brojnim popularnim dijetama događa upravo suprotno! Važno je također da u osobu s kojom radite imate povjerenje i da postoji stalan kontakt prilikom čega je obavještavate o promjenama i dolazite na kontrole.

Ana Ružić,
mag. kineziologije u kineziterapiji i
licencirani terapeut na Isomedu2000

Related Articles