28 svibnja, 2020

Prirodna terapija u slučaju nesanice

Kraniosakralni tretman ~ prirodna osteopatska terapija u slučaju nesanice 

 

Kraniosakralni tretman je opuštajuća osteopatska metoda koja je optimalna prirodna terapija za poboljšanje kvalitete sna, uklanjanja nesanice i stresa.

Kraniosakralna terapija se temelji na principu da kosti glave zadržavaju svoju mikro-pokretljivost. Traume, stres i napetost mišića mogu blokirati ove mikro-pokrete. Zahvaljujući nježnom dodiru osteopata, te se blokade mogu uočiti i osloboditi.

Oslobađanje napetosti na razini glave potiče slobodan protok cerebrospinalne tekućine u mozgu, čime se djeluje na uklanjanje toksina iz limfnog sustava. Na taj način kraniosakralna terapija može poboljšati proces čišćenja.

To povećava kvalitetu sna jer mozak upravo tijekom faze dubokog sna koristi prednost čišćenja od otpadnih tvari iz organizma. Stvara osjećaj duboke opuštenosti jer se eliminira sva napetost mišića na podokcipitalnoj razini, na razini vrata i ramena, kao i na području vratne kralježnice, mišića lica i čeljusti.

Kraniosakralnim tretmanom se djeluje i na živčani sustav, otpuštanjem psihofizičkih napetosti koje su osnova nesanice, postiže se stanje dubokog mira i opuštenosti.

Rehabilitacija Nova

Sanja Vulić Bulat

Manualni osteopatski terapeut

Pošaljite nam upit!