2 kolovoza, 2013

Počela testiranja i pripreme zagrebačkih Medvjeda

Prva stanica igračima Medveščaka bila je poliklinika Rehabilitacija Nova.
Nakon četiri mjeseca mirovanja Zagreb su krajem prošlog tjedna preplavili Citroënovi automobili s Medveščakovim logom na vratima što znači samo jedno – Medvjedi su ponovo u gradu! Zagrijavanje za premijernu sezonu u KHL-u je počelo. Zapravo, Medvjedi su s tim procesom već krenuli puno prije okupljanja u Zagrebu, a koliko su bili vrijedni pokazalo je testiranje koje su imali početkom ovog tjedna. Naime, hokejaši, kao i svi ostali sportaši, svake godine prije priprema za sezonu imaju testiranja koja trenerima daju uvid u trenutni status igrača, odnosno da li su zdravi, u kakvoj su formi stigli na početak priprema te koliko su kvalitetno radili tijekom ljetnog razdoblja.
Prva stanica igračima Medveščaka
bila je poliklinika Rehabilitacija Nova, gdje su obavljena detaljna testiranja i analiza, dok onaj najzahtjevniji dio  kreće u sljedećih nekoliko dana. Medvjedi su u Novoj testirali bazičnu mobilnost i stabilnost, odnosno opseg pokreta, kontrolu tijela i ravnotežu, zatim su testirali efikasnost pokreta (snaga, brzina, agilnost i izdržljivost) te vještine specifične za hokej (sportsku tehniku).
”Testiranje mi je dobar znak i smjernica u kakvom su stanju igrači. Zadovoljan sam rezultatom koje mi je predočilo medicinsko osoblje. Svi su igrači zdravi što je najbitnije. Ovo testiranje je tek prvi korak, prva točka koju igrači moraju proći. Ostalo ćemo vidjeti kada krenu pripreme i kada dođemo na led. Tada će sve biti u rukama nas trenera”, prokomentirao je glavni trener Medveščaka Mark French dodavši:
”S obzirom na rezultate ovih testiranja, mislim da su svi igrači stigli u dobroj formi, svi izgledaju dobro i utrenirani su. Naravno, koliko su utrenirani pokazat će pripreme, ali ne vjerujem da će biti problema. Bio bih jako iznenađen da je netko od igrača stigao na pripreme nepripremljen jer ćemo igrati u jednoj jakoj ligi, u KHL-u, a tu nema popusta za nikoga. Siguran sam da će zbog jačine lige i na pripremama biti puno pozitivnog nadmetanja između igrača, svi će se htjeti dokazati i aktivno će sudjelovati u svim zadaćama, što je dobro za atmosferu i za sve ono što nas očekuje tijekom sezone.”

Tekst preuzet sa:

http://www.medvescak.com/khl/pocela-testiranja-i-pripreme-zagrebackih-medvjeda-no470

 

Pošaljite nam upit!

One Comment on “Počela testiranja i pripreme zagrebačkih Medvjeda

[…] je integralni dio terapija profesionalnih, ali i amaterskih sportskih društava. Mnogi profesionalni timovi upošljavaju masažne terapeute kako bi minimalizirali mogućnost ozljeda i pospješili brzinu […]

Odgovori