KK “Cedevita” novi peh: na noge europskom prvaku bez Baždarića

Baždarić MarinoBaš kada prva momčad proživljava teške trenutke, Cedevita je ostala na neko vrijeme bez Marina Baždarića.

Kapetana su “uštekala” leđa, odnosno iskočio mu je disk između petog lumbalnog i prvog sakralnog (trtičnog) kralješka pa je postao pacijent Rehabilitacije Nova u kojoj je održana i konferencija za novinare uoči gostovanja u Ateni. Baždarića neće biti jedno 20-ak dana. Najprije mu moramo smiriti bolove, a onda ćemo u Rehabilitaciji Nova krenuti s oporavkom. Njegov povratak trebala bi ubrzati i epiduralna injekcija s kortikosteroidima koju je dobio u zabočkoj bolnici Sveta Katarina, baš kao i rad na izokinetičkim spravama najnovije generacije, Isomed 2000, kakve postoje u ovoj poliklinici – objasnio je klupski liječnik, inače ortoped iz Traumatološke bolnice dr. Tomislav Cerovečki.

Cedevitin liječnik u Rehabilitaciji Nova ima svoju ordinaciju i to mu znatno olakšava posao. To mu je omogućio direktor i vlasnik Lovro Ivić, koji je u ovaj projekt investirao oko pet milijuna kuna. U poliklinici koja se specijalizirala za brzi oporavak sportaša, i u koju svoje sportaše šalju i Dinamo, Cibona, NK Zagreb, hokejaši Medvešćaka, oporavljao se i Marko Tomas nakon operacije pete metatarzalne kosti. Zahvaljujući sjajnim rehabilitacijskim uvjetima Marko je na pragu povratka na parket. Zapravo, svoje prve treninge pet na pet je odradio, pa je sada samo pitanje vremena kada će se trener Maljković odlučiti ubaciti ga u vatru.

Vjerujem da ću kroz pet-šest dana biti među prvih 12, možda već za domaću euroligašku utakmicu protiv Caja Laborala. Zaigrat ću kada budem potpuno spreman, a tada se neću štedjeti. Dakako, s obzirom da je protekla već godina dana bez pravog igranja za povratak u igračku formu trebat će mi malo više nego obično – kazuje Marko. Tomas u četvrtak neće na put u Atenu, na noge europskom prvaku Olympiacosu, no zato će zbog Baždarićeva izostanka značajniju ulogu imati Marko Car koji je svoj problem sa skakačkim koljenom također rješavao u Rehabilitaciji Nova.

Olympiacos je na papiru jači od nas koliko smo i mi od Zadra, a upravo su Zadrani protiv nas pokazali kako se s velikom borbenošću može nadjačati veliki favorit – zaključio je Car.

Related Articles