25 listopada, 2012

Fizikalna terapija nakon operacije kuka

vježbe za kukove
Dok je fizikalna terapija prije operacije vitalni dio ubrzavanja rehabilitacije nakon operacije, to je nažalost samo pola bitke. Druga polovica dolazi nakon operacije.

vježbe za kukoveAko ste prije operacije išli na terapiju, bilo fizikalnu ili vježbanje, Vaše tijelo bi trebalo biti jače i spremnije za operaciju što kasnije pomaže u procesu oporavka. No, još uvijek imate zadatak ispred Vas. Vaš terapeut će Vam nastaviti pomagati kako bi postigli dovoljnu snagu i otpornost da bi se ubrzao Vaš proces oporavka.

Dvije pojave nakon operacije kuka su bol i oteklina. Obje stvari mogu ograničiti ili usporiti oporavak. Srećom, mnogi licencirani fizioterapeuti su obučeni u tehnikama koje su učinkovite u smanjenju oteklina, grčeva i boli. Uz različite tretmane, pomoći će Vam da te reakcije budu što kratkotrajnije. Vaš ovlašteni kineziterapeut će također raditi s Vama na vježbama kako bi spriječile stvaranje krvnih ugrušaka i kako bi što prije vratili u funkciju Vaš zglob i Vaše mišiće.
Operacije kuka donose ozbiljnu situaciju za bolesnika, ali ako krene pravim stopama i bude marljiv prije i poslije operacije, povećati će se vjerojatnost za ubrzanim i učinkovitim oporavkom.

Ana Ružić,
mag. kineziologije u kineziterapiji i
licencirani terapeut na Isomedu2000

 

Pošaljite nam upit!

0 Comments on “Fizikalna terapija nakon operacije kuka

[…] problemi postanu dio vaše svakodnevnice i postanete podvrgnuti kroničnoj boli, onda je zamjena kuka pametna […]

[…] zahvata, te na taj način se postiže određena spremnost koštano mišićnog sustava na mirovanje nakon operacije i spriječava se brza atrofija mišića, koja nastupa odmah nakon povrede i progresivno se […]

Rozalija Holtz
12 siječnja, 2013 at 12:15

rehab poslije op kuka kod Vas, molim informaciju.Termin za op imam 23.01.2013.

[…] ložu koja se pokazala slabijom na testiranju. Vedlin se spremno približava terminu operacije te rahabilitaciji nakon operacije, a mi mu želimo brz oporavak te puno uspjeha u daljnjoj […]

[…] prijelomi, luksacije, urođene i stečene displazije, artroze, stanja nakon ugradnje tepa, […]

Odgovori